disclaimer

www.kopsmartare.com deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjäna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahålla länkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar också med olika annonsprogram som är framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjäna pengar på annonsintäkter och annons-länkar.

TOPP 5 Bästa Kaffekvarnar 2024

Är du ute efter det godaste kaffet som finns? Då bör du absolut köpa kaffekvarn. En kaffekvarn används för att mala eller bryta sönder rostade kaffebönor och alla kaffe-fantaster lär absolut ha en sådan i hemmet. Tänk dig lyxen att vakna på morgonen och verkligen ha en perfekt kopp kaffe, det hade varit drömmen eller hur? Nu kan du göra din dröm till en verklighet med en kaffekvarn, då kaffet får den där fantastiska smaken som alla kaffeälskare vill ha på sitt kaffe! Läs vidare i den här artikeln om just kaffekvarnar, så att du hittar din perfekta nya älsklings-maskin redan idag.

Hur fungerar egentligen en kaffekvarn?

Idag finns det både en elektrisk kaffekvarn man kan ha i sitt hem, men det finns fortfarande en del manuella kaffekvarnar, men de manuella var mer igenkända när elektriciteten inte hade uppfunnits. Idag är det mest elektriska kaffekvarnar som används, det är således ovanligt att se en manuell kaffekvarn i någons hem. De gamla kaffekvarnarna hade en tratt på överdelen av kaffekvarnen där bönorna hälls i. Därefter fanns det en vev som är i mitten av maskinen och det är denna vev som för ned kaffebönorna till en kross som ligger längst ned i tratten där kaffebönorna hälls i. Eftersom kaffebönorna går sönder av krossen så blir de således malt och i de äldre maskinerna så fångas de färdigmalda kaffebönorna av en liten låda längst ned på maskinen. Att hitta en kaffekvarn billig är inte alls svårt att göra idag, även om det är en manuell eller en elektrisk som du är ute efter.

Men när elektriciteten uppfanns så började istället eldrivna kaffekvarnar att användas, där de istället fanns knivar i själva maskinen som hackade sönder bönorna istället för att krossa dem. Ungefär som en elmixer fungerar idag. Eftersom det uppfanns elektriska kaffekvarnar så blev det också mer och mer populärt att istället köpa färdig malda kaffebönor i butiken istället, då produktionen kunde mala kaffet direkt därifrån istället. Det har gjorts en rad olika kaffekvarn test genom tiderna för att verkligen producera en grym kaffekvarn som många i hushållet kan ha. Så leta efter den bästa kaffekvarnen för just dig redan idag!

De flesta elektriska kaffekvarnar hugger således upp kaffebönorna i mindre bitar och detta är möjligt ia propeller-formade blad av rostfritt stål som roterar väldigt snabbt (Ungefär 20.000 - 30.000 varv per sekund). I många kaffekvarnar så kan man själv kontrollera hur malda kaffebönorna ska vara beroende på hur länge knivarna i maskinen ska låta hugga upp bönorna åt dig. Ju längre du kör, desto mindre och finare blir kaffet. Vill man ha grövre korn så kan man således låta maskinen vara på en kortare stund. Eftersom det finns såpass många olika kaffekvarnar idag, så kan det vara svårt att veta vilken man ska köpa, därför är det alltid bra om man läser igenom olika kaffekvarn bäst i test, där man enkelt kan se över hur de olika maskinerna fungerar, så att man hittar en som passar din situation bäst.

Det härliga med kaffekvarnar är också att det inte är så relativt dyra, idag kan du enkelt hitta en bra kaffekvarn för ett billigt pris utan att du behöver spendera skjortan. Men innan vi går vidare, finns det egentligen några negativa saker med en kaffekvarn? Och vad är egentligen de positiva sakerna med dessa maskiner?

Positiva saker med en kaffekvarn:

  • De tar inte alls så stor plats, eftersom du kan köpa en liten kaffekvarn. Detta är perfekt om det är så att man har ett mindre kök men man vill ändå ha möjligheten att skapa gott och nybryggt kaffe genom att mala sönder kaffebönor.
  • Det är relativt billiga, så man behöver inte spendera allt för mycket pengar för att kunna tillaga gott kaffe hemma i sitt kök om man köper en billig kaffekvarn.
  • Ditt kaffe smakar så mycket godare om du själv maler dina kaffebönor istället för att köpa färdigmalet kaffe.

Negativa saker med en kaffekvarn:

  • De gör tyvärr rätt mycket oljud av sig eftersom kaffebönor är hårda, så när de åker igenom knivarna i maskinen så låter det rätt högt. Detta kan vara lite jobbigt, speciellt om man vill ha en kopp kaffe på morgonen när det annars är så tyst.
  • Ibland kan kaffekvarnar mala kaffet i ojämna bitar, så att man inte får exakt lika stora storlekar eller former när kaffet är malt. Det kan alltså vara en blandning från helt malt kaffe till lite grövre korn i vissa fall. Detta händer eftersom kniven inte slipar bönorna, utan de skivar ned dem och pulvriserar dem oskiljaktigt.
  • Det finns chans att kaffet bränns eftersom det skapas en friktion av knivarna, då de roterar i en så hög hastighet. Ju längre tid bönorna slipas utan paus, desto mer värme kommer skapas av knivarna och detta kan ge ditt kaffe en lite bränd smak.

Men det finns en del saker man kan tänka på när man ska använda en kaffekvarn, så att man faktiskt får ut det bästa av kvarnen som möjligt. Innan du köper din nya kaffekvarn så är det alltid bra att läsa elektrisk kaffekvarn bäst i test sidor, om det då är en elektrisk kvarn som du ska köpa hem såklart. Dessa tar upp många av de bra sakerna man behöver veta att maskinen faktiskt gör och hur de fungerar.

Dock finns det faktiskt en del punkter man kan tänka på, oavsett vilken kaffekvarn man äger.

Se till att mala ditt kaffe så tätt inpå du ska brygga kaffet, så att du faktiskt får bönans fulla smak. Det är också smart att använda sig av korta avbrott när man maler, så att man maler i etapper istället när man ska mala kaffet. Detta förhindrar den brända smaken. Se också till att skaka koppen lite då och då så att allt kaffe faktiskt blir ordentligt malet, så att det inte blir för ojämna bitar när du maler ditt kaffe.

Så är man verkligen en kaffeälskare så bör man skaffa sig en sådan maskin så att de kan skryta om att de faktiskt har den bästa kaffekvarnen i sitt hem. Idag finns det många kaffemaskiner som har inbyggda kaffekvarnar i själva maskinen, så att man slipper stå och mala kaffet innan man ska tillaga det. Detta lär vara den smidigaste produkten, om det är så att man vill ha möjlighet att göra kaffe utan att behöva ha en helt egen maskin för kaffe skapandet. Idag finns det en rad olika kaffekvarn bäst i test sidor man kan läsa om just kaffekvarnar, så att man hittar just den maskinen som passar din situation bäst! Det finns en rad olika maskiner där ute, så om det till exempel är en kaffekvarn keramisk som man ska köpa, får man också tänka på att man behöver ta hand om den också. Det är ju inte vilken kaffemaskin som helst, det är ju faktiskt en maskin som hjälper dig att skapa magiskt kaffe på morgonen!

Såhär rengör du din kaffekvarn så att den håller i en längre period

Precis som med alla produkter som man har i sitt kök, så behöver en kaffekvarn också rengöras. Det är aldrig kul att rengöra maskiner, vi förstår det. Men det är viktigt så att man behåller den goda smaken på sitt kaffe. Eftersom det är vassa blad i den så får man vara extra försiktig när det är dags för rengöringen. Skulle det vara så att man inte rengör sin kaffekvarn så finns risken att de inte håller lika länge, dessutom kan kaffet smaka konstigt om det nu skulle vara gammalt kaffe som har fastnat i kvarnen eller annan smuts. Det vill man givetvis inte. Ett smart tips man kan göra för att rengöra sin kaffekvarn att: Först och främst tömmer du kaffekvarnen på det lösa kaffepulvret som finns i kvarnen. Därefter häller du i tre matskedar socker i kvarnen. Starta kvarnen i ungefär 30 sekunder med sockret i den. Därefter häller du ut sockret och torkar kvarnen med endast torrt hushållspapper. Nu kommer kaffekvarnen vara ren från oljor eftersom sockret hjälper att ta bort dessa! Enkelt, eller hur? Är det så att man har en elektrisk kaffemaskin så kan man också följa detta steg, tänk dock på att det kan smaka lite sött efter man har rengjort den på detta viset eftersom sockret fortfarande kan finnas kvar i själva kaffekvarnen efter rengöringen. Detta är dock ett smart hushållstips som tar bort överflödiga oljor som tyvärr kan skapas när man äger en kaffekvarn och på så sätt slipper du dessutom använda rengöringsmedel eller liknande produkter när du ska rengöra din kaffekvarn, vilket kan skapa en äcklig och konstig smak i kvarnen efteråt och det vill nog alla undvika.

Men jag har inte så mycket plats i mitt kök, får jag verkligen plats?

Svaret är ja! Det finns en rad olika kvarnar där ute och är det så att man har lite med plats så kan man i så fall titta på en mindre kaffekvarn. Dessa tar inte alls stor plats och får enkelt plats i en liten låda i köket om det vore så, dock är dessa mestadels manuella. Vill man ha en elektrisk kaffekvarn får man räkna med att det tar lite större plats, dock är de mesta generella måtten på en kaffekvarn inte mer än 10cmx10xm stora. Dock finns det givetvis större än så. Allt beror lite på vad för slags maskin som du faktiskt letar efter.

Hur väljer jag rätt kaffekvarn?

Att välja rätt kaffekvarn kan vara svårt eftersom det finns såpass många maskiner där ute idag. Det du egentligen behöver tänka på är hur stort utrymme du har för kaffekvarnen, om du vill ha en manuell eller en elektrisk kaffekvarn och hur ofta du kommer använda kaffekvarnen. Det finns ju en del maskiner som redan har en inbyggd kaffekvarn i sig, det gäller dock de lite dyrare espressomaskinerna som man kan köpa idag och vill man inte lägga allt för mycket pengar på detta så är det istället bättre att titta på en egen kaffekvarn än att man ska behöva köpa en dyr maskin. Är det så att man verkligen avskyr höga ljud på morgonen så bör man kanske tänka över sitt val gällande att köpa en kaffekvarn, om man verkligen inte hittar en kvarn som är så tystlåten som möjligt. Det är dock relativt svårt eftersom kaffebönor är hårda och det låter när de går sönder, det är inte så konstigt egentligen. Har man dock inga problem med lite oljud på morgonen när kaffet ska malas, då är det bara köra på.

Behöver jag verkligen en kaffekvarn?

Behöva är en relativt dålig fråga att ställa sig idag, det är faktiskt inte så mycket vi människor behöver egentligen. Behöva är ju för överlevnad och jag tror mycket väl att du kan överleva utan en kaffekvarn. Att vilja ha, det kan man istället fråga sig! Är det så att man verkligen älskar kaffe och vill man få ut det mesta av kaffesmaken, ja då behöver man en kaffekvarn. Men är det så att man bara dricker kaffe då och då, utan att egentligen bry sig speciellt mycket om hur kaffet smakar, då kan du lika gärna låta bli och istället köra på snabbkaffe eller brygga med färdigmalet kaffe istället.

Oavsett varför du vill ha en kaffekvarn, tänk dig den fantastiska smaken som ditt kaffe kommer ge om du faktiskt har möjlighet att mala bönorna direkt. Det smakar faktiskt helt annorlunda jämfört med om man köper färdigmalet kaffe i butik. Dessutom är det bäst att brygga sitt kaffe så fort man har malt ned kaffebönorna, så att smaken verkligen sitter i när man ska ta sin första sipp på kaffet. Vill man behålla smaken är det alltså bäst att mala kaffet precis innan, men är det så att man hellre vill mala kaffet tidigare (om man till exempel ska ta med sitt kaffe till en vän eller släkt) så går ju detta givetvis bra också, det smakar trots allt ändå godare än om man redan köper färdigmalet kaffe från butiken direkt, eftersom dessa tyvärr tenderar att förlora sin smak relativt snabbt.